Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Kékulé-cyclus XVII: Jeugdnamiddag

Op zoek naar een inspirerende namiddag rond wetenschap voor leerlingen uit de 2de graad? Wil je hen kennis laten maken met actueel wetenschappelijk onderzoek? Zet je hen graag aan het denken over de rol van wetenschap in ons dagelijks leven? Dan ben je van harte welkom op onze lezingennamiddag.

Wetenschap, frisse lucht voor de toekomst

Naar school gaan met de auto is gemakkelijk, snel en comfortabel! Voor veel mensen is een auto even belangrijk als een smartphone of computer. Maar er is ook een aspect van de auto dat we vooral moeten vermijden: de schadelijke uitlaatgassen! Dr. Qi Xin, Universiteit Antwerpen legt uit hoe ze ontstaan en hoe we ze kunnen elimineren. Meer nog, we zullen ook kijken naar de toekomst van de auto: zullen we bijvoorbeeld nog altijd fossiele brandstof gebruiken of zijn er alternatieven?

Wervelende wetenschapsshow boordevol ver(r)assingen

Wetenschapper en gedreven wetenschapseducator Patrik Claes van Spelenderwijzer demonstreert samen met een aantal studenten op zeer toegankelijke manier allerlei wetenschappelijke principes. Daarbij kiezen ze vooral voor verrassende proeven waarvan het resultaat wel eens totaal onverwacht is. Op vlotte en uiterst interactieve manier gaan ze vervolgens samen met de toeschouwers op zoek naar verklaringen. Zet je schrap voor een doldwaze mix van fysica en scheikunde, een vleugje biologie en wiskunde, het geheel op smaak gebracht met een kleine verassing (géén schrijffout)!

Inschrijven? De Kekulé jeugdnamiddag van 06 februari 2018 is volzet. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst bij Myriam De Splenter (myriam.desplenter@uantwerpen.be).
Gelieve volgende gegevens te vermelden: school (naam en adres), leerkracht (naam, e-mail, telefoonnummer), leerlingen (aantal, studierichting), aantal begeleiders.

dinsdag 6 februari - 13u30

16-18 jaar
18+ jaar

Waar: Universiteit Antwerpen, Campus Groenenborger, Gebouw T, aula T.103, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen

Voor wie: Klassen van de 2de graad secundair onderwijs

Prijs: gratis

Organisatie:  Universiteit Antwerpen