Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

MathsJam: speciale editie Jeugdboekenmaand

Een avond vol fun, games and creative maths. Breng je favoriete puzzels, raadsels en stellingen mee en gooi ze in de strijd. Alle vrienden van de wiskunde welkom!

 

Wat in 2008 begon in Londen als een informele bijeenkomst van leraren wiskunde, liefhebbers van het betere raadsel, academici en mensen uit de industrie (onder impuls van de Australische comedian Matt Parker) is intussen uitgegroeid tot een mondiaal begrip. Je vindt al Maths Jams in Auckland, Berlijn, Cambridge, Lagos, Phoenix en Sydney, sinds mei 2016 ook in Antwerpen.

De bedoeling van een MathsJam is om mensen met een verschillende achtergrond bij elkaar te brengen in een café, om daar samen na te denken over raadsels, om puzzels uit te wisselen, om iets te vertellen wat zijdelings met wiskunde te maken heeft of om simpelweg een pintje te drinken met mensen die al dan niet professioneel met wiskunde bezig zijn.

Deze maand staat in het teken van de Letteren, en dus wijden we graag een avond aan de universele taal bij uitstek: de wiskunde. Een MathsJam vol ‘abc’ en ‘xyz’, hier en daar een Griekse letter (want ‘pi’ kan uiteraard niet ontbreken) en veel regels waar we ons al dan niet aan zullen houden. Zoals gebruikelijk zullen we ook deze keer een Poll van de Maand houden: breng gerust je favoriete passage mee uit een boek dat op een of andere manier naar de wiskunde verwijst, of schrijf zelf een wiskundig verantwoord literair stukje. 

Opgelet! Uitzonderlijk gaat de Math Jam op 20 maart door in de foyer van de Bibliotheek Permeke, de Koninckplein 26, 2060 Antwerpen! Inkom is gratis, maar graag vooraf inschrijven: www.permeke.org

Elke voorlaatste dinsdag van de maand. Volg ons op www.facebook.be/mathsjamantwerpen

 

stem_logoLR_klein

dinsdag 20 maart - vanaf 19u

16-18 jaar
18+ jaar

Waar: Bibiliotheek Permeke, de Koninckplein 26, 2060 Antwerpen

Voor wie: Iedereen die graag raadsels oplost, puzzels maakt of stellingen weerlegt.

Prijs: gratis

Organisatie:  Universiteit Antwerpen