Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Wetenschap Centraal: Wie goed doet, goed ontmoet?

Wetenschapscafé met Dirk Van Duppen en Katrien Schaubroeck 

Het Wetenschapscafé van de Universiteit Antwerpen brengt wetenschap tussen pot en pint. Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

Wetenschappers vertellen – in een gemoedelijke sfeer – over hun werk en passie. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend. Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Wat vertellen neurowetenschappen, evolutionaire psychologie en paleo-antropologie ons over empathie en solidariteit? En wat leert de filosofie ons over vrijwilligerswerk?

Is een mens in wezen supersociaal of gewoon een koele geldwolf? Tot op welke hoogte zijn mensen verantwoordelijk voor het welzijn van hun buren? Zijn vrijwilligers morele helden? Of doen ze iets heel gewoons?

Dirk Van Duppen is huisarts en co-auteur van De Supersamenwerker. Hij gaat in gesprek met Katrien Schaubroeck, docent aan het departement Wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen en auteur van ‘Gewone Helden. Een kleine ethiek van het vrijwilligerswerk’.

Alles wat je altijd wilde weten over sociaal gedrag, samenwerking, onbaatzuchtigheid en gezond eigenbelang en nog niet durfde vragen, mag die avond aan bod komen. Breng dus gerust je eigen vragen, bedenkingen en ideeën mee.

Inkom gratis, wel graag inschrijven via www.permeke.org

 

 

woensdag 25 april - 19u30

16-18 jaar
18+ jaar

Waar: Foyer Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26-27, 2060 Antwerpen

Voor wie: Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen

Prijs: gratis, inschrijven via website

Organisatie:  Universiteit Antwerpen