Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Wetenschap Centraal: Technologie houdt sociale media aangenaam

Wetenschapscafé met Karolien Poels en Walter Daelemans

Het Wetenschapscafé van de Universiteit Antwerpen brengt wetenschap tussen pot en pint. Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

Wetenschappers vertellen – in een gemoedelijke sfeer – over hun werk en passie. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend. Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Hoe ga je om met sociale media en met de risico’s op bedreigende of kwetsende posts? Kan technologie helpen om pesterijen, verbale agressie en ongepaste commentaren te vermijden? Weten jongeren genoeg van de risico’s en de hulp die ze kunnen inroepen bij problemen?

Karolien Poels, hoogleraar aan het departement Communicatiewetenschappen van UAntwerpen, bekijkt de impact van sociale media door de bril van jonge gebruikers om vervolgens manieren te bedenken om hen beter te beschermen of weerbaar te maken.

Walter Daelemans, gewoon hoogleraar aan het departement Taalkunde van UAntwerpen, licht toe welke technologie ingezet wordt om de zwarte kantjes van sociale media af te vijlen en gebruikers te behoeden voor kwalijke gevolgen.

Inkom gratis, wel graag inschrijven via www.permeke.org

 

 

woensdag 14 maart - 19u30

16-18 jaar
18+ jaar

Waar: Foyer Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26-27, 2060 Antwerpen

Voor wie: Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen

Prijs: gratis, inschrijven via website

Organisatie:  Universiteit Antwerpen