Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Chemiestudent voor één dag: redoxchemie

Tijdens ‘Chemiestudent voor één dag’ nodigen wij uw leerlingen en uzelf uit om te ‘proeven’ van een dagje aan de universiteit, opgebouwd uit enkele typische activiteiten zoals door onze studenten gevolgd. We voorzien eerst een hoorcollege in een auditorium, gevolgd door een oefeningensessie in kleinere groepen. Tijdens de middag krijgen jullie een broodjesmaaltijd aangeboden in de cafetaria. Ook zullen er enkele studenten komen vertellen over hun ervaringen aan de univ en komen er studentenaangelegenheden, zoals collegeroosters, cursussen, inspraak, al dan niet op kot gaan, ontspanningsmogelijkheden, etc. ter sprake. In de namiddag staat er een practicum op het programma.

Ook dit schooljaar is er de keuze tussen twee thema’s, redoxchemie en belangrijke reactiesoorten in de organische chemie .Voor beide thema’s zijn de activiteiten gebaseerd op de leerplannen van het secundair onderwijs. Aan het einde van de dag hopen we zo een aanzienlijk deel van de verplichte leerstof behandeld te hebben.

We voorzien het aanbod redoxchemie tussen 13 en 16 januari 2015 en organische reacties tussen 20 en 23 januari 2015. Voor elk thema worden er drie data voorzien. U wordt gevraagd om bij Uw inschrijving Uw voorkeur aan te duiden, waarmee we zoveel mogelijk rekening zullen trachten te houden.

Inschrijven kan on-line via www.uantwerpen.be/chemiestudent-voor-een-dag. Voor bijkomende informatie kan u terecht bij Sofie Slaets (Tel. 03 265 24 30 – sofie.slaets@uantwerpen.be).

13-16 januari 2015

16-18 jaar

Waar: Universiteit Antwerpen, Campus Groenenborger, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen.

Voor wie: 6de jaar secundair onderwijs

Prijs: gratis

Organisatie:  Departement chemie – Universiteit Antwerpen
Sofie Slaets
T 03 265 24 30