Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Gamenamiddag

Gamenamiddag_consolesalonKom je duimen testen op verschillende consoles die de laatste decennia zijn uitgebracht. Spelen op computers in LAN-opstelling en op een arcade-kast met duizenden, jawel, duizenden spellen van vroeger en nu. De laatstejaars Multimedia Technology van de Karel de Grote-Hogeschool stellen twee van hun gameprojecten voor: aMAZEing Alice en Waking Eyes. Benieuwd naar hoe de toekomst van gamen er uit ziet? Sluit dan zeker aan om de laatste demo’s van de Oculus Rift (een virtual reality-bril) uit te proberen. En voor wie eerder analoog ingesteld is, raden we aan om zeker een originele tekening te maken op onze houten pixelwall.

De jongens van The House Of Indie zijn nog maar net bekomen van hun indrukwekkende Screenshake – festival, of stellen hun zelfgemaakte consoles al op in onze backstage-ruimte. Benieuwd naar welke spellen ze zoal meenemen?  Check dan zeker een keer hun website of facebookpagina.

In de grote zaal projecteren we met onze supersonische HD-projector tussen 13 en 15 uur het visuele pareltje Driveclub op de PS4. Hij of zij die de snelste tijd neerzet met dat racespel mag zich verwachten aan een leuke prijs. Vanaf 15 uur sluiten we de Wii U aan, om per vier of acht samen de laatste Nintendo partygames Nintendoland, Mario Kart 8 en Super Smash Bros. te spelen. Inschrijven voor die laatste spellen doe je de dag zelf aan het onthaal.

Het gerucht gaat ook de ronde dat er een kleine grote naam, of een grote kleine naam (het is maar hoe je het bekijkt) zijn opwachting maakt om jullie uit te dagen… In afwachting van de filmvertoning om 17u, kan je jezelf ook al onderdompelen in een VR-wereld van kaartenhuizen met een green-key-installatie van de collega’s van het Jeugdfilmfestival…

Zondag 22 februari 2015 van 13u-17u

04-12 jaar
12-15 jaar
16-18 jaar

Waar: cc De Kern, Kern 18, 2610 Wilrijk

Voor wie: 8+

Prijs: €5

Organisatie:  cc De Kern
i.s.m. Karel de Grote-Hogeschool