Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Kekulé-cyclus XV

Al dertig jaar biedt de Kekulé-cyclus een tweejaarlijkse reeks lezingen aan over visionaire thema’s in wetenschappen en technologie. Hiervoor doen de organisatoren een beroep op internationaal gerenommeerde sprekers uit de academische en de bedrijfswereld. De Kekulé-cyclus bevordert inzicht, reflectie en dialoog en creëert een ontmoetingsplaats voor studenten, academici en professionelen uit onderzoek, onderwijs en industrie.

Kekulé-cyclus XV focust op een aantal actuele en maatschappelijk relevante thema’s. De transitie van fossiele naar hernieuwbare grondstoffen stelt ons voor nieuwe uitdagingen. Welke technologieën zullen de brandstoffen en producten van de toekomst mogelijk maken. In deze context belichten we innovaties op het domein van transgene planten en biopolymeren. Voor de verdere verduurzaming van onze mobiliteit zijn we eveneens op nieuwe materialen aangewezen. De opkomst van de biogebaseerde economie en het veranderende industriële chemielandschap komen aan bod. Waaruit halen we in de toekomst onze energie en welke rol speelt schaliegas daarin?

Ten slotte besteden we bij dit dertigjarige jubileum aandacht aan innovaties in life sciences: diagnosesystemen voor een gepersonaliseerde gezondheidszorg en de ontwikkeling van artificiële cellen.

Vanaf deze Kekulé-cyclus werken de organisatoren samen met de collega’s van ie-net, de vereniging die projecten voor alle ingenieurs in Vlaanderen organiseert.

De Kekulé-cyclus wordt ondersteund binnen het actieplan Wetenschapsinformatie en Innovatie, een initiatief van de Vlaamse Overheid, door het Fonds voor Vorming Bedienden Scheikundige Nijverheid en door het Fonds voor Bestaanszekerheid van de petroleumsector.

Kekulé XV

 

start op 17 oktober 2013

16-18 jaar
18+ jaar

Waar: Universiteit Antwerpen, Aula Fernand Nédée, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk

Voor wie: brede publiek

Prijs: gratis

Organisatie:  Universiteit Antwerpen & KVCV