Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Studio-T 16+

Ben jij al gebeten door STEM (Science Technology Engineering Mathematics) of heb je nog totaal geen idee van wat je allemaal kan doen in een STEM-beroep? Kom dan eens proeven van onze Studio-T voor 16+ !

https://www.ap.be/studio-t-16plus

Maak kennis met de “factory of the future” in de hoogtechnologische labo’s van AP Hogeschool. In onze industrie komt STEM in al zijn facetten aan bod: het moderne productieproces is opgebouwd rond technologieën zoals robotica en identificatie-technologieën maar ook het ecologische aspect mag niet vergeten worden. Om de concurrentie aan te gaan willen onze bedrijven hun productieprocessen eenvoudiger en efficiënter maken. Maar niet ten nadele van het milieu en het klimaat! Wil jij in de toekomst meehelpen de oplossingen hiervoor uit te denken?

Overzicht workshops
Workshop 1: Onderhoudsacties
Denk jij nog steeds dat het onderhouden van machines een vuile en zware job is? Dan heb je het helemaal mis! In onze industrie blijft de tijd ook niet stilstaan en zijn alle processen ondertussen geautomatiseerd en hoogtechnologisch in onderhoud. In deze workshop kan je de volgende zaken eens uit proberen in de praktijkruimtes op AP:
– Opvolgen van de toestand van een procesinstallatie aan de hand van een infraroodcamera
– Uitbalanceren van een roterende machine op basis van metingen met een trillingsanalyser
– Kennismaking met een industriële robot en programmeren met behulp van een teachbox
– Storingsanalyse uitvoeren op een pompinstallatie
– Uitvoeren van een luchttechnisch experiment
Workshop 2: Robotrans
Je krijgt inzicht in de werking van een robot uitgerust met de allernieuwste technieken zoals visiesystemen en line-tracking. Op het einde van de namiddag ben je in staat om fouten in een programma op te zoeken en te optimaliseren.
• Workshop 3 Duurzame Energie
Weet jij wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van hernieuwbare energieproductie via zon, wind, WKK en warmtepomp? Een energiespecialist van AP laat je door een aantal praktische oefeningen kennismaken met de technieken die schuilgaan achter milieuvriendelijke energieproductie en -gebruik.
• Workshop 4 Automatisering
Een schoenenmerk wil een proces automatiseren in hun bedrijf om jouw favoriete sneakers op een efficiëntere manier tot bij jou te krijgen. In een virtuele 3D-omgeving ga jij dit automatiseringsproces ontwerpen en programmeren, en vervolgens ook echt uittesten in onze labo’s!

Vragen of meer info: Contacteer ons via wetenschapscommunicatie@ap.be.

Inschrijven: https://www.ap.be/studio-t-16plus

Er zijn 25 plaatsen beschikbaar voor deze workshop, dus snel zijn is de boodschap!

Woensdag 4 maart: 14.30 - 17.30 uur in lokaal 01.13 • Woensdag 11 maart: 14 - 17 uur in lokaal 01.11 • Woensdag 18 maart: 14 - 17 uur in lokaal 01.16 • Woensdag 25 maart: 14.30 - 17.30 in lokalen 01.09, 01.11 en 01.15

16-18 jaar
18+ jaar

Waar: AP Hogeschool. Campus Spoor Noord-Ellermanstraat. Ellermanstraat 33, 2060 Antwerpen

Voor wie: Studio-T 16+ is een reeks workshops waarin jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs hun interesse in STEM kunnen ontdekken.
Voor wie?
Jongeren uit het vijfde en zesde jaar Secundair Onderwijs die STEM willen ontdekken.


Prijs: gratis

Organisatie:  AP Hogeschool wetenschapscommunicatie@ap.be https://www.ap.be/studio-t-16plus Studio-T