Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Studio-T 16+ GEANNULEERD

Ben jij al gebeten door STEM (Science Technology Engineering Mathematics) of heb je nog totaal geen idee van wat je allemaal kan doen in een STEM-beroep? Kom dan eens proeven van onze Studio-T voor 16+ !

https://www.ap.be/studio-t-16plus

Overzicht workshops
Workshop 1: Factory of the future
Maak kennis met de “factory of the future” in de hoogtechnologische labo’s van AP Hogeschool. In onze industrie komt STEM in al zijn facetten aan bod: het moderne productieproces is opgebouwd rond technologieën zoals robotica en identificatie-technologieën maar ook het ecologische aspect mag niet vergeten worden. Om de concurrentie aan te gaan willen onze bedrijven hun productieprocessen eenvoudiger en efficiënter maken. Maar niet ten nadele van het milieu en het klimaat! Wil jij in de toekomst meehelpen de oplossingen hiervoor uit te denken?

Workshop 2: Dive into my world  Hoe kan je een verhaal vertellen in 360°video of virtual reality? Deze workshop geeft een rondleiding in het state-of-the-art Immersive lab van AP en laat jou zelf experimenteren met virtual reality een immersie.

• Workshop 3 Je eigen Instagram-app
React Native is een platform om mobiele applicaties te ontwikkelen via de programmeertaal Javascript. Je gaat van start op een laptop. We geven j een introductie in een moderne aanpak voor front-end mobile en webdevelopment applicaties . Je gaat naar huis met een eigen ontwikkelde app.

• Workshop 4 Laser Arduino
Hoe reist informatie door het internet? In deze workshop kom je dat te weten? We bekijken hoe we door middel van laserstralen informatie kunnen doorsturen van A naar B. Het is een oefening met een dubbel doel:enerzijds ontdek je het computerplatform Arduino en Laserleds en anderzijds de communicatieprotocollen.

• Workshop 5 Ontwikkel je eigen Tetris-spel
In deze workshop ontwikkel je je eigen Tetris-spel met behulp van de ontwikkelingstaal Javascript. Personaliseer jouw zelfgemaakte Tetris-spel met aangepaste kleuren, gedrag en beweging. Javascript is de populairste front-end ontwikkelingstaal en vormt de basis van de meest actuele frameworks in webotwikkeling.

 

Inschrijven: https://www.ap.be/studio-t-16plus

Er zijn 25 plaatsen beschikbaar voor deze workshop, dus snel zijn is de boodschap!

Vragen of meer info: Contacteer ons via wetenschapscommunicatie@ap.be.

 

Woensdag 25 maart: 14.30u - 17.30u; woensdag 22 en 29 april: 14u-16u; woensdag 6 en 13 mei: 14u-16u

16-18 jaar
18+ jaar

Waar: AP Hogeschool. Campus Spoor Noord-Ellermanstraat, 2060 Antwerpen

Voor wie: Studio-T 16+ is een reeks workshops waarin jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs hun interesse in STEM kunnen ontdekken.
Voor wie?
Jongeren uit het vijfde en zesde jaar Secundair Onderwijs die al met STEM bezig zijn of STEM willen ontdekken.


Prijs: gratis

Organisatie:  AP Hogeschool wetenschapscommunicatie@ap.be https://www.ap.be/studio-t-16plus Studio-T