Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Wetenschap Centraal: ‘Gezondheid te koop’

Wetenschapscafé

wetenschap centraal klein

Gepersonaliseerde zorg: wat betekent dat, voor je lijf en je portefeuille? Is geneeskunde op maat verre toekomstmuziek of worden we morgen allemaal individueel gescreend en bediend? Hoe ver mag je gaan in het afwegen van kosten en baten in medische dossiers? Gaan we alle ziektes te lijf, zeldzaam of niet, of moeten we kiezen? En volgens welke – economische, ethische – criteria doen we dat dan?

Deze en andere vragen schotelen we graag voor aan professor gezondheidseconomie Philippe Beutels.

Zware kost? Dat spelt makkelijker door met een drankje in de hand. Een fris glas voor een frisse geest: dat is het motto van ons wetenschapscafé.

Philippe Beutels is handelsingenieur en doctor in de Medische Wetenschappen. Sedert 1994 is hij aangesteld aan de Universiteit Antwerpen. Hij is er als hoogleraar verbonden aan de afdeling Vaccinologie van de faculteit Geneeskunde. Regelmatig treedt hij op als adviseur van nationale en internationale instellingen, inclusief de Wereldgezondheidsorganisatie.
Van 2003 tot 2005 werkte hij aan de University of Sydney en de University of Technology at Sydney. Hij is senior visiting fellow aan de School of Public Health and Community Medicine, The University of New South Wales, Sydney, Australia. Philippe Beutels is in Australië ook verbonden aan het NHMRC (National Health and Medical Research Council) CRE (Centre of Research Excellence) in Population Health Research. In Antwerpen is hij oprichter en directeur van het Centre for Health Economics Research & Modeling Infectious Diseases (CHERMID).
Philippe Beutels heeft verschillende onderzoeksprojecten lopen. Zowel in Antwerpen als in Sydney begeleidt hij pre- en postdoc onderzoekers. Zijn voornaamste onderzoekslijnen zijn: gezondheidseconomische evaluatie, mathematische modellen van infectieziektes, economie van preventie en controle van infectieziektes en de publieke preferenties voor priorisering in de gezondheidszorg.

Moderator van dienst is Sven Pichal.

 

woensdag 14 oktober 2015

16-18 jaar
18+ jaar

Waar: Take-Off, Kleine Kauwenberg 17, 2000 Antwerpen

Voor wie: Voor iedereen.

Prijs: gratis

Organisatie:  Universiteit Antwerpen