Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Wetenschap Centraal: Criminaliteit voorspellen: big data of big brother?

Door Wim Hardyns (UGent)

Het wetenschapscafé, wetenschap tussen pot en pint. Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd. Wetenschappers vertellen – in een gemoedelijke sfeer – over hun werk en passie. Sven Pichal (VRT) is vaste moderator van dienst. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend. Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Kunnen we misdaad voorspellen en voorkomen? Het lijkt fictie, maar er wordt al volop mee geëxperimenteerd. Hoe gaat ‘predictive policing’ in zijn werk? Wat zijn de voordelen en gevaren? Hoe veranderen nieuwe technologieën het werk van de politie?
In deze presentatie staat professor Wim Hardyns (Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht UGent en Master Veiligheidswetenschappen, UAntwerpen) stil bij de uitdagingen in het omgaan met big data en welke impact deze ontwikkelingen kunnen hebben op de maatschappij. Hij toont dit aan de hand van een concrete toepassing in ‘predictive policing’. Hierbij worden predictieve modellen gebruikt om criminaliteit te voorspellen met data uit verschillende organisaties.

Gratis, vooraf inschrijven via Permeke bibliotheek

woe 11 maart 2020 - 19u30

16-18 jaar
18+ jaar

Waar: Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen

Voor wie: Voor iedereen

Prijs: gratis

Organisatie:  Universiteit Antwerpen
Permeke Bibliotheek