Wasprogramma

Filter wasprogramma
WAS met je klas
Kinderen onder strOOm
WASdag
GedachtestrOOm
Wetenschappers onder strOOm
Studenten in de strOOm
WASklap
STEM

Wiskunde In-Zicht

wiskunde_in_zicht-banner

Hoe gaat het leven aan de universiteit er aan toe? Kom op maandag 1 februari, dinsdag 2 februari of donderdag 4 februari 2016 met je klas een dagje proeven van de richting wiskunde!

Na vier succesvolle edities organiseert de richting wiskunde van de universiteit Antwerpen de vijfde editie van Wiskunde In-Zicht.

De openingssessie wordt geleid door professor Lowen. Hij hoopt jullie in een uurtje tijd een beeld te geven van wat ‘universitaire’ wiskunde inhoudt en jullie warm te maken voor de schoonheid en de relevantie van wiskunde. Na een korte pauze worden jullie in kleinere groepen verdeeld en krijgen jullie een inleiding in één van de vier onderwerpen die hieronder vermeld staan. In de namiddag testen we jullie wiskunde-inzicht en moeten jullie zelf aan de slag.

Wie van jullie heeft de wiskunde in zich?

Deze dag is vooral gericht naar leerlingen van het zesde jaar SO, met zes of meer uren wiskunde per week, en hun leerkrachten.
Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

IMAGINARY_thumb

Extra in 2016:
Bezoek aan de expo IMAGINARY

Vanaf 1 februari tot en met 19 februari ontvangt de Universiteit Antwerpen de reizende tentoonstelling IMAGINARY. Tijdens Wiskunde In-Zicht krijgen alle aanwezige leerlingen en leerkrachten ook een rondleiding in de tentoonstelling.

1, 2 en 4 februari 2016

16-18 jaar

Waar: Universiteit Antwerpen Campus Middelheim Middelheimlaan 1 2020 Antwerpen

Voor wie: Voor klasgroepen uit de 3de graad SO

Prijs: gratis

Organisatie:  Universiteit Antwerpen
Faculteit Wetenschappen, Departement Wiskunde-Informatica